BERLIJN - Schaatsster Lisette van der Geest moet haar debuut bij de wereldbekerwedstrijden noodgedwongen uitstellen. De Zuid-Hollandse werd donderdag in Berlijn aangereden door een auto, waardoor ze haar sleutelbeen brak.

Ze is zeker een maand uitgeschakeld. De schaatsster uit Oude Ade kwalificeerde zich vorige week verrassend voor de komende WB-wedstrijden. Die euforie sloeg donderdag echter om in zware teleurstelling, toen een Duitse automobilist de oranje-rijdster over het hoofd zag. De aanrijding gebeurde bij lage snelheid, maar de consequenties waren er niet minder om.

"De auto kwam uit een uitrit. Ik zag 'm te laat. Ik probeer me groot te houden, maar dat valt niet mee", zei Van der Geest met betraande ogen.

Moskou

"Eerst dacht ik dat ik alleen Berlijn zou missen," vervolgt ze. "Toen ik hoorde dat het sleutelbeen gebroken was, besefte ik dat ik ook bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen en Moskou verstek moet laten gaan. Ik ben nog nooit in Moskou geweest, ik was wel benieuwd naar de stad. En rijden voor al die mensen in Thialf zou ook geweldig zijn geweest. Ik ga me nu richten op het NK allround eind december."

Van der Geest wordt zaterdag op de 3000 meter vervangen door reserve Jorien Voorhuis.