AMSTERDAM - De Zweedse worstelaar Ara Abrahamian en zijn coach Leo Myllari zijn door de internationale worstelfederatie voor twee jaar geschorst. De twee worden bestraft voor 'schandalig gedrag' en het 'gebrek aan de olympische gedachte'.

De 33-jarige Abrahamian veroverde tijdens de Spelen van Beijing brons in het Grieks-Romeins worstelen in de klasse tot 84 kilogram, maar gooide zijn plak uit protest tijdens de medailleceremonie op de mat.

Het Internationaal Olympisch Comité ontnam Abrahamian zijn medaille na het incident. Begin september ging de Zweed bij het internationale sporttribunaal CAS in beroep tegen die beslissing. Hij hoopt dat de straf wordt omgezet van diskwalificatie in een waarschuwing. Een uitspraak in de zaak wordt binnen twee maanden verwacht.

Boos

Abrahamian was woedend vanwege een discutabele beslissing van de scheidsrechter in zijn halve finale tegen de Italiaan Andrea Minguzzi. Tijdens de medaille-uitreiking was de Zweed nog zo boos dat hij zijn medaille op de mat gooide en de ceremonie verliet.