AMSTERDAM - Ronaldo zet zijn carrière niet voort bij het Italiaanse Siena. Dat heeft zijn makelaar Fabiano Farah donderdag laten weten. De Braziliaanse aanvaller herstelt momenteel van een knieblessure en kon bij de nummer twaalf van de Serie A honderdduizend euro per gemaakt doelpunt gaan verdienen.

"Iedereen wil Ronaldo wel in zijn team hebben en we zijn blij met de interesse", zegt Farah. "Maar Ronaldo gaat zijn rentree niet maken bij een club die moeite heeft uit de degradatiezone te blijven. Hij moet voor een topclub spelen."

Zidane

Ronaldo richt zich momenteel volledig op een wedstrijd voor het goede doel op 17 november. Ronaldo neemt het in het Marokkaanse Fez met een vriendenteam op tegen de vrienden van Zinedine Zidane. Het vriendschappelijke potje wordt gesponsord door de Verenigde Naties.

De 32-jarige Ronaldo raakte in februari in dienst van AC Milan voor de derde keer in zijn carrière zwaar geblesseerd aan zijn knie. Manchester City en Paris Saint-Germain hebben interesse in de oud-speler van PSV getoond, maar de voorkeur van Ronaldo gaat uit naar een rentree in eigen land bij het populaire Flamengo.