MADRID - Juventus heeft voor de tweede keer in twee weken Real Madrid te kijk gezet in de Champions League. De Italiaanse 'Oude Dame' was woensdag in Madrid opnieuw te sterk voor de Spaanse landskampioen.

Na de 2-1 in Turijn werd het nu 0-2. De geslepen vos Alessandro del Piero bracht zijn werkgever met twee treffers bij de laatste zestien.

Real Madrid ging woensdag op zoek naar revanche voor de onnodige nederlaag twee weken eerder in Turijn. Het kon in de frontlinie weer steunen op het koningskoppel Raul - Ruud van Nistelrooij. De Nederlander was hersteld van een knieblessure en trainer Bernd Schuster durfde het aan de spits te laten beginnen.

Selectie

De aanvoer van het tweetal dat in de Champions League goed is voor ruim 100 treffers moest bijvoorbeeld komen van de Nederlanders Wesley Sneijder en Royston Drenthe. Rafael van der Vaart begon op de bank, Arjen Robben viel bij het warmlopen geblesseerd uit.

In de eerste helft was Real net zo flets als de afgelopen weken in de competitie. De Italiaanse defensie hield het veld klein en gaf weinig ruimte weg. 'Juve' loerde op de counter en had daarmee al vroeg succes. Evenals in Turijn brak oudgediende Alessandro del Piero de score open. De spits kreeg in de 17e minuut van het door Pieter Vink geleide duel veel ruimte en schoof de bal uiterst geslepen in de hoek: 0-1.

Drenthe

De Madrilenen, die een paar keer bij Vink een strafschop eisten, waren van slag. Pas in de slotfase van de eerste helft kreeg de 'Koninklijke' uitzicht op een mogelijke gelijkmaker. Eerst treuzelde Drenthe te lang, vervolgens kopte Mahamadou Diarra de bal uit een voorzet van de ex-Feyenoorder in kansrijke positie naast.

Schuster keek het gestuntel van zijn vedetten in de tweede helft nog twintig minuten aan voor hij ingreep. Van Nistelrooij had toen al - net als Drenthe - geel te pakken van Vink. Schuster haalde regisseur Sneijder er als eerste af. Higuain was zijn vervanger. Die was amper binnen de lijnen of Del Piero besliste het duel met een fraaie vrije trap: 0-2. De komst van Van der Vaart en Saviola bracht daar geen verandering meer in.

Kampioen

Door de nederlaag komt Real Madrid in een lastige situatie. Dick Advocaat won in Wit-Rusland zijn eerste Champions League-duel met Zenit St. Petersburg. De inmiddels onttroonde Russische kampioen versloeg het verrassende Bate Borisov met 2-0. Pavel Pogrebniak was lang de verlossende Russische doelpuntenmaker. Vier minuten in blessuretijd besliste Danny het duel definitief.

Zenit kwam daardoor op vier punten, twee minder dan Real Madrid met nog twee duels te gaan. De Spanjaarden moeten nog uit naar Wit-Rusland en sluiten in Madrid af tegen Zenit.