DOHA - Vera Zvonareva heeft in Doha ook haar tweede partij in het WTA-kampioenschap, het sluitstuk met de beste tennissters van 2008, gewonnen.

Woensdag versloeg de als achtste geplaatste Russin de veel hoger aangeslagen Servische Ana Ivanovic in drie sets: 6-3 6-7 (5-7) 6-4.

Op de openingsdag bleek Zvonareva in de witte groep al veel te sterk voor haar landgenote Svetlana Koeznetsova. Voor Ivanovic, die zich wel bijna 2,5 uur verweerde, was het de tweede nederlaag. Een dag eerder verloor ze van landgenote Jelena Jankovic.

Plek

Ook Venus Williams is al dicht bij een plek in de halve eindstrijd, als eerste vertegenwoordigster uit de rode groep. De Amerikaanse ontdeed zich, eveneens in een langdurige partij, van Elena Dementjeva: 6-4 4-6 6-3. Voor de Russische was het haar eerste optreden in Doha.

De oudste van de Williams-zusjes had al een zege op Dinara Safina staan. Deze was ook geen partij voor de jongste van het stel, Serena. De als derde geplaatste Amerikaanse gunde haar Russische opponente in de late avondpartij slechts vijf games: 6-4 6-1.