MADRID - Patrick Kluivert mist ook de tweede oefenwedstrijd van Barcelona in de Verenigde Staten. In tegenstelling tot eerdere berichten heeft de Amsterdamse aanvaller nog steeds het vereiste visum niet bemachtigd om het land in te mogen. Barcelona speelt woensdag in Washington tegen AC Milan.

Kluivert verbleef dinsdag de hele dag in Madrid in afwachting van zijn benodigde reispapieren. De Amerikaanse ambassade kon de documenten evenwel niet snel leveren. Toch sprak de Spaanse clubleiding de verwachting uit dat de voormalige Ajacied zich binnen korte tijd alsnog bij de selectie van coach Frank Rijkaard kan voegen.

Taakstraf

Kluivert werd vrijdag de toegang tot Boston geweigerd, omdat hij in mei 1996 is veroordeeld voor het veroorzaken van een ongeluk met dodelijke afloop een jaar eerder. De international kreeg destijds een taakstraf van 240 uur opgelegd.

Na een urenlang verhoor op het vliegveld van Boston werd hij teruggestuurd naar Spanje. Kluivert vloog in de nacht van vrijdag op zaterdag via Frankfurt naar Barcelona. Hij reageerde aangeslagen op de Amerikaanse handelwijze.

Zondag

Kluivert had door zijn veroordeling een speciaal visum nodig voor de oefentrip van zijn club. Sinds de aanslagen op 11 september zijn de toelatingsregels in Amerika aanzienlijk verscherpt. Barcelona speelt zondag in Philadelphia de derde en laatste oefenwedstrijd van de Amerikaanse oefentrip tegen Manchester United.