DEN HAAG - ADO Den Haag moet op zoek naar zes miljoen euro om de club financieel overeind te houden.

Uit de onlangs opgemaakte conceptjaarrekening van het seizoen 2007/2008 is gebleken dat onder meer de huisvestingskosten en het veiligheidssysteem duurder uitvallen dan werd aangenomen.

De Haagse club leek begin dit jaar op een faillissement af te stevenen. Met behulp van de gemeente en ondernemer Mark van der Kallen, die in ruil voor aandelen ongeveer 8 miljoen euro investeerde, werd ADO gered. Nu blijkt dat er sprake is van onverwachte kosten.

Subsidie

Zo rekende de club bijvoorbeeld op volledige subsidie voor het beveiligingssysteem, maar blijkt een bedrag van 1,4 miljoen euro niet onder de regeling te vallen. Ook zijn er spullen in het stadion die achteraf geen eigendom blijken te zijn van ADO, maar van derden.

De gemeente Den Haag is op de hoogte gebracht van de nieuwe problemen. Samen met het bestuur van ADO Den Haag en Van der Kallen wordt naar een oplossing gezocht.

Een woordvoerder van de Haagse wethouder Sander Dekker (Sport) liet weten dat de gemeente de informatie van de club heeft getoetst. Het college van burgemeester en wethouders stelt dat ADO een reële voorstelling van zaken geeft.

Gemeenteraad

"Het college beraadt zich momenteel op zijn positie en de te varen koers en gaat in gesprek met de gemeenteraad", aldus de zegsman. Volgens voorzitter Henk Jagersma van de raad van commissarissen van de eredivisieclub komt de oplossing er voor het einde van het jaar.

"Het gaat eigenlijk heel goed met de club. De bezoekersaantallen liggen ver boven de begrote aantallen. De commerciële begroting, die vorig seizoen maar voor 60 procent werd gehaald, is dit seizoen voor 100 procent gedekt of komt zelfs daarboven uit. Alleen hebben we nu nog wat lijken in de kast gevonden en daar moeten we zo snel mogelijk een oplossing voor vinden."