WOLFSBURG - Coach Trond Sollied van SC Heerenveen moest woensdag in Duitsland nog even piekeren over de strijdwijze in de Europese wedstrijd tegen VfL Wolfsburg.

De Noor heeft voor donderdag twee tactische varianten, beide met middenvelder Danijel Pranjic.

De Kroaat heeft last van een hamstringblessure, maar lijkt op tijd fit voor het duel in de groepsfase van de UEFA Cup. Vleugelaanvaller Roy Beerens ondervindt nog te veel hinder van eenzelfde kwetsuur. Hij reisde woensdag niet mee naar Duitsland.

Varianten

"Ik heb twee varianten voor de opstelling", aldus Sollied woensdag voor de laatste training. "Allebei met dezelfde spelers." De Noor wilde er verder niet over uitweiden, maar hij zal gaan kiezen tussen een systeem van 4-4-2 of 3-4-3.

"Ik heb beide opties al eens gebruikt, dus een grote verrassing wordt het niet." Heerenveen verloor het eerste groepsduel in eigen huis van AC Milan (1-3), Wolfsburg kwam op de eerste speeldag niet in actie.

Pranjic

Sollied laat Pranjic zelf aangeven of hij speelklaar is, de coach is niet bang voor de risico's.

"Die heb je overal, ook in de training. De competitie is voor Heerenveen belangrijker dan de UEFA Cup, maar de beste dokter is Pranjic zelf. Hij is bovendien geen 18 meer. Hij voelt zelf het best of hij kan spelen. Zegt hij ja, dan speelt hij."

Wolfsburg

Wolfsburg, getraind door oud-international Felix Magath (voorheen coach van Bayern München), is volgens Sollied een sterke ploeg met vooral een goede aanval.

"Maar een goede aanval is niet voldoende", aldus Sollied, die zelf constateerde dat zijn ploeg zowel veel doelpunten maakt als tegen krijgt. "Ik verwacht dat Wolfsburg alles op orde zal hebben. Felix Magath is een oude vos, hij weet wat hij doet."

Vermoedelijke opstelling

De vermoedelijke opstelling van SC Heerenveen: Steppe; Breuer, Dingsdag, Bak Nielsen en Jong-A-Pin; Grindheim, Väyrinen, Svec en Pranjic; Kalou en Sibon.