AMSTERDAM - Jelena Jankovic is goed begonnen aan het Sony Ericsson Championship in Qatar. De nummer een van de wereld moest het in haar eerste poulewedstrijd van het finaletoernooi van de WTA-tour opnemen tegen landgenote Ana Ivanovic.

Ivanovic had zes van de zeven voorgaande ontmoetingen gewonnen, maar moest het dinsdag afleggen tegen Jankovic die met 6-3, 6-4 won.

De andere wedstrijd in de witte poule zorgde direct voor een verrassing. Vera Zvonareva, die zich als laatste had geplaatst voor het toernooi waaraan de beste acht tennissters van 2008 mee mogen doen, won een Russisch onderonsje van Svetlana Kuznetsova. Zvonareva won met 6-2 en 6-3.

Break achterstand

In de bordeauxrode poule, wit en bordeauxrood zijn de kleuren van de vlag van Qatar, pakte Venus Williams haar eerste zege. Tegen Dinara Safina keek de Amerikaanse in de eerste set lang tegen een break achterstand aan, maar op tijd kwam ze terug en won de set met 7-5.

In het tweede bedrijf was Williams direct de bovenliggende partij en met een eenvoudige 6-3 trok ze de winst naar zich toe.