AMSTERDAM - Willem van Hanegem heeft voor het eerst sinds zijn terugkeer bij FC Utrecht gesproken over het ontslag van zijn vier assistenten.

"Er was alleen maar gezanik en gezeur. Ik ga niet zeggen dat John van Loen en Rob Druppers geen goede trainers zijn, maar zolang zij weer bij elkaar zitten, zal het nooit meer klikken", gaf De Kromme zijn lezing van de gebeurtenissen aan TV Utrecht.

De directie van FC Utrecht zorgde twee weken geleden voor verbazing door de vier assistenten van het toen slecht presterende FC Utrecht te ontslaan, maar Van Hanegem een verlengd contract aan te bieden.

Van Hanegem zei later dat hij eerst ook aan een vertrek had gedacht, maar uiteindelijk voor de club had gekozen. Ook gaf hij aan geen goede relatie te hebben gehad met assistent David Nascimento.

Terugkeer

Maandag waren vele media getuige van Van Hanegems terugkeer op het trainingsveld nadat hij zich na het ontslag van zijn assistenten ziek had gemeld. Hij wilde de media toen niet te woord staan, maar deed dinsdag dus alsnog zijn zegje.

Tijdens zijn afwezigheid gaven alle voetbalanalisten hun mening over de zaak. Dat sterkte Van Hanegem in zijn besluit om terug te keren.

"Eerst dacht: ik stop ermee, maar toen kwamen ze met dat soort verhalen aanzetten en toen dacht ik: nee, nooit van zijn leven", zei de trainer dinsdag. "Ik laat me niet wegsturen door dat soort mensen."