MARSEILLE - De wedstrijd in de Champions League tussen Olympique Marseille en PSV gaat dinsdagavond om 20.45 uur gewoon door. Het arbitrale kwartet heeft het speelveld van stadion Vélodrome om 19.15 uur alsnog goedgekeurd.

De selectie van PSV zag rond half acht na binnenkomst in het stadion dat de grasmat wel zwaar te lijden heeft gehad onder de wateroverlast. Het speelveld is niet alleen zompig. Hier en daar liggen ook plassen water.

Het veld stond dinsdagmiddag wegens overvloedige regenval grotendeels onder water. Gelukkig voor Olympique Marseille en PSV stopte het rond 19.00 uur met regenen.

Het zuiden van Frankrijk is de laatste dagen getroffen door noodweer. Zondag dreven er nog auto's door de straten in Marseille.

Mendez

Met Edison Mendez op het middenveld begint PSV dinsdagavond om 20.45 uur aan de uitwedstrijd in de Champions League tegen Olympique Marseille.

De speler uit Ecuador botste zondag nog op de training met coach Stevens. De twee hebben hun geschil uitgepraat.

Stevens gunt Carlos Salcido ook een basisoptreden. De gelouterde Mexicaan zat de laatste duels op de bank. Hij krijgt nu de voorkeur boven Mike Zonneveld en Erik Pieters.

PSV is bij een zege op Olympique Marseille minimaal zeker van de derde plaats in de eindklassering. Die geeft recht op deelname aan de derde ronde van de UEFA Cup.

Bij Olympique Marseille begint Boudewijn Zenden op de bank. Spits Mamadou Niang is op tijd hersteld van een liesblessure. Hij start in de basis.

Opstelling PSV: Isaksson; Marcellis, Addo, Simons en Salcido; Mendez, Culina, Afellay en Wuytens; Bakkal en Koevermans.