LIVERPOOL - Dirk Kuijt heeft bij zijn Engelse club Liverpool nadrukkelijk gesolliciteerd naar een contractverlenging. De Nederlandse spits heeft nog een overeenkomst tot medio 2010, maar wil ook in de toekomst deel blijven uitmaken van Liverpool.

"Ik wil hier zo lang mogelijk blijven spelen. Ik hoop dat ik de komende maanden een nieuw contract kan ondertekenen", zegt de international in een interview op de website van de club. "Ik heb het hier elke dag enorm naar mijn zin."

De 28-jarige aanvaller heeft een moeizaam jaar achter de rug, maar scoort dit seizoen veel makkelijker en speelt meer dan eens een belangrijke rol bij treffers van zijn medespelers. "Zoals iedereen weet had ik een moeilijke periode aan het begin van vorig seizoen met het verlies van mijn vader. Zo iets is in een vreemd land des te moeilijker te verwerken."

Geholpen

Kuijt vervolgt: "Veel mensen hebben me toen geholpen, ook hier bij Liverpool. Nu zit ik weer heel goed in mijn vel, ook al speel ik nu op een andere positie. Het maakt me niet uit waar de trainer me neerzet. Ik wil gewoon zoveel mogelijk spelen."

Trainer Rafael Benitez ziet een langer verblijf van Kuijt wel zitten. "Hij is qua karakter en speelstijl het prototype van een speler die je nodig hebt om trofeeën te winnen", laat de Spanjaard op de website weten.