AMSTERDAM - Miralem Sulejmani heeft zich dinsdag aangesloten bij de groepstraining van Ajax. De 19-jarige Serviër is hersteld van een hamstringblessure die hij in september opliep in de klassieker tegen Feyenoord.

Volgens de Amsterdammers komen de wedstrijden van deze week tegen MSK Zilina en Sparta Rotterdam nog te vroeg voor Sulejmani.

Middenvelder Eyong Enoh zit in eenzelfde situatie. De Kameroener had last van een liesblessure, maar sloot dinsdag ook weer gedeeltelijk aan bij de groep. Enoh is net als Sulejmani in de UEFA Cup-wedstrijd van donderdag tegen Zilina en het competitieduel van zondag tegen Sparta nog niet inzetbaar.

Jeffrey Sarpong en Dennis Gentenaar keren dinsdag ook terug op het trainingsveld, maar werken een individueel programma af. Middenvelder Sarpong kampte met een knieblessure en reservedoelman Gentenaar herstelt van een rugkwetsuur. De langer uitgeschakelde Maarten Stekelenburg, Dario Cvitanich, Ismaïl Aissati, Jan-Arie van der Heijden en Mitchell Donald revalideren op trainingscomplex de Toekomst.

Lucius

Theo Lucius heeft maandag zijn rentree gemaakt bij Jong Feyenoord. De 31-jarige verdediger, die zes weken aan de kant stond vanwege een gebroken teen, speelde negentig minuten mee in de wedstrijd tegen Jong RKC Waalwijk.

Dinsdag moet blijken of Lucius inzetbaar is in het UEFA Cup-duel van donderdag tegen CSKA Moskou. Als de verdediger geen terugslag krijgt, kan hij spelen. "Lucius doorstond de wedstrijd fysiek prima", zegt trainer Alex Pastoor op de website van de Rotterdammers over het duel tegen de ploeg uit Waalwijk.

Jong Feyenoord won de strijd tegen RKC met 1-3 door treffers van Michal Janota, Timothy Derijck en Luis Pedro.

Heerenveen

Danijel Pranjic is waarschijnlijk toch op tijd fit voor de UEFA Cup-wedstrijd van Heerenveen tegen Wolfsburg donderdag. De middenvelder is sneller dan verwacht hersteld van een hamstringblessure die hij vorige week opliep.

Pranjic is maandag uitvoerig getest. De komende dagen moet blijken of de Kroaat geen terugslag krijgt. "Het ziet er goed uit. Hamstringblessures blijven triggy, maar op de scan was niets te zien en Danijel zelf is ook optimistisch", meldde de fysiotherapeut van de Friese club dinsdag op de website.

Voor Roy Beerens, die in dezelfde wedstrijd tegen Vitesse ook een hamstringblessure opliep, komt het duel met de Duitse club waarschijnlijk nog te vroeg. De lang geblesseerde Daryl Janmaat (lies) en Henrico Drost (knie) zijn inmiddels zo goed als hersteld. Beide spelers kwamen maandagavond in actie met Jong Heerenveen.