MARSEILLE - PSV wil dinsdagavond tijdens de uitwedstrijd in de Champions League tegen Olympique Marseille een langer verblijf in Europa veiligstellen.

Bij een overwinning in het Vélodrome is de landskampioen zeker van een derde eindklassering in de groep, goed voor een ticket voor de derde ronde van de UEFA Cup.

PSV won de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille met 2-0, dankzij twee doelpunten van Danny Koevermans. Daarom is een gelijkspel en zelfs een nederlaag van 1-0 ook geen slechte uitslag in Frankrijk.

PSV houdt bij een zege op de ploeg van Erik Gerets zelfs nog een klein beetje uitzicht op een langer verblijf in de Champions League. "Maar daar wil ik nu helemaal niet aan denken", aldus trainer Huub Stevens. "We leven van wedstrijd tot wedstrijd."

Koevermans

Aanvaller Danny Koevermans, zaterdag op zijn verjaardag nog scorend met een fraaie stiftbal, verwacht een moeilijke avond. "Het publiek zal als een twaalfde en dertiende man achter Olympique staan", zei hij tegen radiozender BNR. "Ik hoop dat we die mensen allemaal stil kunnen krijgen."