UTRECHT - Onder grote belangstelling van publiek en pers heeft hoofdcoach Willem van Hanegem maandagmiddag bij FC Utrecht de training hervat.

De Kromme, die ruim een week ziek thuis bleef, wilde voor de oefensessie geen commentaar geven op de geruchtmakende ontwikkelingen bij zijn club.

"Of ik nog iets ga zeggen? Ja, dadelijk tegen de spelers'', zei Van Hanegem toen hij naar het trainingsveld liep.

"Of het aanvoelt als een nieuwe start? Nou, als ik zo eens om me heen kijk, lijkt het daar wel op'', doelde hij op alle drukte rond zijn persoon.

Ouderwets

Van Hanegem leidde de training op ouderwetse wijze. Met een pet op zijn hoofd, de armen op de rug en af en toe een brede grijns op het getekende gelaat. Na afloop baande hij zich snel een weg door een haag van mediamensen.

"Of er iets gaat veranderen? Ja, ik heb om meer waterzakken gevraagd op het trainingsveld. Kunnen we gaan waterpoloën."

Stress

Van Hanegem (64) meldde zich vorige week zondag af wegens griep en stress. Drie dagen eerder had de Utrechtse clubleiding de vier assistent-trainers John van Loen, David Nascimento, Rob Druppers en Maarten Arts op non-actief gezet.

Die unieke maatregel greep de oud-international naar eigen zeggen zeer aan. Van Hanegem legde zich evenwel bij die ingreep neer. Hij sprak van een onvermijdelijke beslissing voor de clubleiding.

Volksidool

Het voormalige volksidool verklaarde zich tevens bereid om ook na dit seizoen in dienst van FC Utrecht te blijven.

Zonder Van Hanegem op de bank veroverde de ploeg uit de Domstad liefst zeven punten uit drie competitieduels.

Dat was evenveel als in de voorgaande zes wedstrijden onder leiding van de voormalige middenvelder.

De Chatinier

De nieuwe assistent-trainer Ton du Chatinier en technisch directeur Piet Buter namen in de afgelopen week de honneurs waar. "Dat hebben ze goed gedaan", wilde De Kromme maandag nog wel kwijt.

FC Utrecht speelt zondag uit tegen Feyenoord, de grote liefde van Van Hanegem. "Het is goed dat je het zegt, anders had ik dat niet geweten", was zijn laatste oprisping voordat hij de catacomben van trainingscomplex Zoudenbalch indook.

"Na die wedstrijd ben ik aanspreekbaar in de perskamer. Eerder niet."

Voorzitter

De clubleiding is niet van plan de hoofdcoach op te zadelen met allerlei verplichtingen op mediagebied. Dat liet voorzitter Jan-Willem van Dop weten na de hectische rentree van 'De Kromme'.

"We willen graag overgaan tot de orde van de dag. Willem is op zijn werk verschenen en is ook weer lekker aan het werk gegaan. Hoe hij dat doet, moet hij zelf weten", betoogde Van Dop.

"Ja, ik ben zijn baas, maar hij bepaalt zelf hoe hij zijn rol als hoofdtrainer invult. Als je hem een vraagt stelt, zal hij daar best antwoord op willen geven. Maar we willen daarbij niet meer te veel naar het verleden kijken", aldus de preses.

De Kromme is terug