AMSTERDAM - Rik van den Boog wordt binnen afzienbare tijd gepresenteerd als algemeen directeur van Ajax.

Dit zegt Ajax-voorzitter Uri Coronel maandag in Het Parool. De 49-jarige Van den Boog, voormalig topman van Vodafone en Orange, neemt de taken over van directeur ad-interim Henri van der Aat.

Eerder bevestigde Ajax al met Van den Boog in gesprek te zijn. De Amsterdamse topclub zit sinds het vertrek van Maarten Fontein in maart zonder directeur. "Ik hoop en ik denk dat Van den Boog binnen een dag of tien wordt aangesteld", liet Coronel optekenen in Het Parool. De voorzitter was zelf verantwoordelijk voor het rapport dat Fontein dwong op te stappen.

Aandelen

Van den Boog heeft zakelijke banden met de voetbalwereld, die conflicteren met zijn eventuele aanstelling binnen Ajax. Zo bezit de voormalig speler van Jong Ajax aandelen van het mediabedrijf The Entertainment Group (TEG), dat nauw samenwerkt met Sports Entertainment Group (SEG).

Dit Amsterdamse bedrijf behandelt onder meer de belangen van PSV-trainer Huub Stevens, PSV-international Dirk Marcellis en Ajax-speler Javier Martina. "Maar voordat hij bij Ajax werkt, komt daarvoor een oplossing", weet Coronel.