MILAAN - Met een fortuinlijke overwinning in de topper tegen Napoli (1-0) heeft AC Milan zich zondagavond aan kop van de Serie A in Italië genesteld.

De ploeg van Clarence Seedorf joeg lange tijd vergeefs op een treffer, miste in de slotfase een makkelijk gegeven strafschop, maar won uiteindelijk wel door een eigen doelpunt van Napoli-speler German Denis. Die kopte de bal in de 85e minuut uit een vrije trap van Ronaldinho achter zijn eigen doelman.

Moeizaam

Door de zege nam AC Milan de eerste plaats van Udinese en stadgenoot Inter over. Inter won zaterdag moeizaam met 3-2 bij Reggina. Udinese bleef zondagmiddag tegen Genoa op 2-2 steken. De voorsprong van AC Milan is een punt. Napoli staat vierde op twee punten.

AC Milan had het zondagavond voor eigen publiek knap lastig met het fel verdedigende Napoli, dat op slag van rust met tien man kwam te staan wegens een rode kaart voor Christian Maggio. De Braziliaanse sterren Kaka en Ronaldinho vonden amper gaten in de Napolitaanse defensie.

Speeltuig

Toen de 0-0 wel erg lang bleef staan, kreeg de Milanese topclub steun van de arbiter. Verdediger Pazienza kreeg de bal ongelukkig tegen de hand en scheidsrechter Rocchi legde het speeltuig op de stip. Doelman Gennaro Iezzo redde de inzet van Kaka met de rechterhand.

Alles bij Napoli reageerde uitzinnig maar lag een minuut later alsnog geslagen op het gras. De Argentijnse spits Denis stuurde de bal uit een vrije trap van Ronaldinho het verkeerde doel in.

Punten

Udinese was zondagmiddag even medekoploper met Internazionale. De tegenstander van NEC in de UEFA Cup pakte een punt tegen Genoa (2-2) en kwam daarmee net als de landskampioen op 21 punten. Udinese kwam al na vier minuten op voorsprong door een benutte strafschop van Gaetano d'Agostino. Na de pauze draaide Genoa het duel om door treffers van Diego Milito (penalty) en Giuseppe Sculli. Een kwartier voor tijd maakte international Fabio Quagliarella gelijk.

Inter had zaterdag behoorlijk wat moeite met Reggina. Ivan Cordoba besliste het duel in blessuretijd in het voordeel van de Milanezen: 3-2.