SAO PAULO - De zege van Felipe Massa volstond niet om Lewis Hamilton van een eerste wereldtitel te houden. De Brit stelde in de laatste meters de titel veilig met een vijfde plaats.

Tien seconden. Zolang dacht Felipe Massa dat hij de nieuwe wereldkampioen was. Even verderop glipte Lewis Hamilton in de slotmeters toch nog voorbij de Toyota van Timo Glock. Hamilton telt dankzij zijn 5de plaats 1 puntje meer dan Massa en mag zich nu de jongste wereldkampioen in de geschiedenis van de F1 noemen.

Noodlot

Hamilton kreeg de titel in elk geval niet cadeau in Brazilië. Titelconcurrent Felipe Massa reed van start tot finish aan de leiding en won net als in 2006 voor eigen volk. Lewis Hamilton flirtte daarentegen de hele race met het noodlot. De Brit kon de vijfde plaats nooit echt veilig stellen en had in de laatste ronden ook nog de weergoden tegen zich.

Gok

Zeven ronden voor het einde begon het opnieuw te regenen in Brazilië. Daardoor kon Sebastian Vettel de Brit van de vijfde plaats verdringen. Gelukkig voor Hamilton was de gok van Timo Glock om geen regenbanden te monteren de foute keuze. De Duitser moest Hamilton in de slotmeters laten passeren en schonk Hamilton zo een eerste, historische wereldtitel.

Hamilton wereldkampioen