FRANKFURT - Ook het eerste Europees dartkampioenschap van de profbond PDC is een prooi geworden voor veelvraat Phil Taylor. De Engelsman was zondagavond in de eindstrijd tegen zijn landgenoot Adrian Lewis oppermachtig.

Lewis had eerder op de dag Raymond van Barneveld de weg naar succes versperd. Hij steeg in de kwartfinale boven zichzelf uit en veroordeelde de Hagenaar in Frankfurt in de slotfase tot toekijken: 9-2. Beide opponenten gooiden zes keer 180.

'Barney' haalde een goed gemiddelde van 34,16 punten per pijl, maar legde het ook daarin af tegen Lewis (36,20). Deze imponeerde echter vooral in het finishen. Hij gooide onder meer 127, 122 en 106 uit en noteerde in de tweede leg een 'ten-darter'.

Favoriet

Lewis bereikte vervolgens ten koste van Peter Manley (11-7) de eindstrijd. Daarin wachtte zijn befaamde landgenoot Taylor, de oprichter van de PDC en al vele jaren bij elk toernooi de grote favoriet. 'The Power' kwam met 0-2 achter maar demarreerde vlot naar 6-3.

Die tegenslag kwam Lewis niet te boven. Hij boog uiteindelijk in de best-of-21 met 11-5. De eerste prijs was 62.500 euro. Van Barneveld moest zich als beste Nederlander tevreden stellen met ongeveer 10 mille.