NEW YORK - Paula Radcliffe heeft zondag voor de derde keer de marathon van New York gewonnen. De 34-jarige Britse wereldrecordhoudster liep de klassieke afstand van iets meer dan 42 kilometer in (officieus) 2 uur, 23 minuten en 55 seconden.

De 40-jarige Russische Loedmila Petrova finishte op bijna twee minuten als tweede. De Amerikaanse Kara Goucher debuteerde op de marathon met de derde plaats.

Radcliffe, die New York in 2004 en vorig jaar al won, leidde de race van start tot finish. De wereldrecordhoudster nam met haar zege revanche voor de voor haar teleurstellend verlopen olympische marathon in Peking. Daar eindigde ze slechts als 23e.

Gomes dos Santos

Marilson Gomes dos Santos heeft zondag de marathon van New York bij de mannen gewonnen. De Braziliaan had voor de ruim 42 kilometer (officieus) 2 uur, 8 minuten en 43 seconden nodig.

Gomes dos Santos, die twee jaar geleden ook al in de Amerikaanse stad won, achterhaalde in de laatste anderhalve kilometer de Marokkaan Abderrahim Goumri. Deze eindigde in 2.09.08 als tweede. Het was de tweede tweede plaats op rij voor Goumri in New York. De Keniaan Daniel Rono finishte als derde in 2.11.22.