EINDHOVEN - Mike Zonneveld is fit genoeg om met PSV naar Frankrijk te reizen voor de wedstrijd in de Champions League van dinsdag tegen Olympique Marseille. De verdediger trainde zondag weer mee op het trainingscomplex De Herdgang. Een dag eerder, bij het gewonnen duel met Willem II (2-0), ontbrak hij nog.

Trainer Huub Stevens mist in Marseille wel Nordin Amrabat, Jérémy Bréchet en reservedoelman Bas Roorda. Ibrahim Afellay is voldoende fit. De middenvelder werd zaterdag licht aangeslagen, maar vooral uit voorzorg, in de loop van de tweede helft gewisseld. "Liever had ik nog meer jongens wat minuten rust gegeven", verklaarde Stevens. "Helaas stond het verloop van de wedstrijd dat niet toe."

Kromkamp

Bij PSV waren Danny Koevermans, die zaterdag op zijn 30e verjaardag fraai scoorde, en Stijn Wuytens tegen Willem II weer fit genoeg om in de basis te starten. Jan Kromkamp is eveneens hersteld van een blessure en viel in. Mogelijk neemt Stevens wel een negentiende man (Manco) mee naar Frankrijk, voor het geval één van de herstelde spelers een terugslag krijgt.

Stevens reist met vertrouwen naar Frankrijk. "Vooral aanvallend heeft Marseille veel kwaliteit. Als wij goed georganiseerd spelen maken we een kans. Dat hebben we in het eerste duel bewezen." Op eigen bodem versloeg PSV de tegenstander recentelijk met 2-0, door twee treffers van Koevermans.

Winterstop

De intentie van PSV in Marseille is niet verliezen, stelde Stevens. Daarmee zet de club dan een grote stap richting ten minste de derde plek in de poule, in elk geval na de winterstop goed voor Europees voetbal in de UEFA Cup. De Eindhovenaren spelen in de poule van de Champions League ook nog tegen Liverpool (thuis) en Atletico Madrid (uit).

Op de afsluitende training voor het vertrek naar Frankrijk kwam het tot een fikse woordenwisseling tussen Stevens en middenvelder Edison Mendez. Eén en ander werd geregistreerd door de camera's van de NOS. Volgens een woordvoerder van de club zijn er vooralsnog met betrekking tot de komende wedstrijd geen maatregelen tegen de middenvelder afgekondigd.