KERKRADE - Dwight Tiendalli is bij Feyenoord aan zijn tweede voetballeven begonnen. De 23-jarige vleugelverdediger beleefde na zijn overstap van FC Utrecht in 2006 nog weinig mooie momenten in Rotterdam.

Maar na zijn geslaagde invalbeurt van ruim vijftig minuten zondag bij Roda JC (0-4) hoort hij er bijna weer helemaal bij.

"Ik heb twee zware jaren achter de rug", erkende Tiendalli, die vorige week tegen SC Heerenveen (2-2) in de slotfase al even mocht invallen. "Mentaal ben ik daardoor ijzersterk geworden. Ik ben best trots op mezelf dat ik goed door die moeilijke fase heen ben gekomen, maar ik plan verder niets. Ik zie wel wat er op mij afkomt. Of ik nu een minuut moet spelen of een hele wedstrijd, ik zal er 100 procent staan. Belangrijkste is echter dat we hier met grote cijfers hebben gewonnen."

A-selectie

Tiendalli kampte in zijn eerste seizoen met Kuipvrees en met blessures. In zijn tweede jaar werd hij uitgeleend aan Sparta. Hij keerde afgelopen zomer terug bij Feyenoord, maar kreeg geen plaats in de A-selectie. Door de aanhoudende personele problemen haalde coach Gertjan Verbeek hem na een paar maanden toch bij de eerste groep.

Door de knieblessure bij Serginho Greene, die Tiendalli in Kerkrade verving, lonkt zelfs voor de komende thuisduels met CSKA Moskou (donderdag) en FC Utrecht (zondag) een basisplaats voor de verloren zoon.