EINDHOVEN - PSV heeft zaterdag weer een stapje richting de top van de ranglijst gezet. De Brabanders wonnen zonder moeite en zonder overdreven veel overtuiging van Willem II (2-0). Verdiend was de tweede zege op rij wel.

De kampioen kende een gemakkelijke start. Al na zes minuten raakte verdediger Arjan Swinkels de bal na een voorzet van Balazs Dzsudzsak volledig verkeerd. De Tilburgse verdediger zag het speeltuig achter zijn eigen doelman verdwijnen, 1-0.

De meevaller inspireerde de kampioen niet tot een grootste eerste helft. Er was een aardige actie van Ibrahim Afellay, Danny Koevermans miste een mogelijkheid, dat was het wel. De ideeën waren er soms, de juiste uitvoering bij de veelal jonge lichting ontbrak.

Van Willem II had PSV niet veel te duchten. De Tilburgse formatie kwam niet in de buurt van de Eindhovense doelman Andreas Isaksson. Trainer Huub Stevens had opnieuw Eric Addo en Timmy Simons centraal in de verdediging gezet. Dat pakte goed uit.

PSV, drie dagen voor de cruciale ontmoeting in de Champions League tegen Marseille nog zonder de geblesseerden Mike Zonneveld, Jérémie Bréchet en Nordin Amrabat, kende kort na de hervatting zijn eerste (en vrijwel enige) benauwde moment. Mehmet Akgün was dicht bij de 1-1, maar strandde op Isaksson.

Na iets minder dan een uur was het duel beslist. Danny Koevermans toonde groot inzicht door de bal prachtig met een lob over keeper Maikel Aerts te mikken, 2-0. Het was de derde treffer in de competitie van de spits, die van Stevens weer de voorkeur kreeg boven Danko Lazovic.

In het slot was PSV dichter bij de 3-0 dan Willem II bij de 2-1. Met enige regelmaat echter vonden de Eindhovenaren de goede Tilburgse doelman Aerts op hun weg.

Afellay

Ibrahim Afellay van PSV werd zaterdag in de loop van de tweede helft in het duel met Willem II (2-0) gewisseld. Licht aangeslagen. Toch was de ingreep vooral uit voorzorg, zei trainer Huub Stevens.

Dinsdag al speelt PSV in de Champions League tegen Olympique Marseille. ,,Liever had ik nog wat meer jongens eerder rust gegeven'', verklaarde Stevens. "Helaas stond het verloop van de wedstrijd dat niet toe.''

Bij PSV waren Danny Koevermans en Stijn Wuytens weer fit genoeg om in de basis te starten. Jan Kromkamp is eveneens hersteld van een blessure en viel in. Mike Zonneveld, Nordin Amrabat en Jérémy Bréchet zijn nog niet voldoende fit.

Stevens reist met vertrouwen naar Frankrijk. "Vooral aanvallend heeft Marseille veel kwaliteit. Als wij goed georganiseerd spelen maken we een kans. Dat hebben we in het eerste duel bewezen.'' Op eigen bodem versloeg PSV de tegenstander recentelijk met 2-0.

De intentie van PSV in Marseille is niet verliezen, stelde Stevens. Daarmee zet de club dan een grote stap richting tenminste de derde plek in de poule, in elk geval na de winterstop goed voor Europees spel in de UEFA Cup.

NAC

NAC Breda heeft zaterdag in eigen stadion FC Groningen met 1-0 verslagen. De verdiende treffer viel zeven minuten voor tijd en werd gemaakt door verdediger Rob Penders.

NAC-verdediger Patrick Mtiliga werd in de slotfase uit het veld gestuurd na een overtreding op Groningen-spits Marcus Berg.