OUDENAARDE - Lars Boom is zaterdag als tweede geëindigd in de Koppenbergcross in het Belgische Oudenaarde. In de eerste wedstrijd om de Gazet van Antwerpen Trofee moest de Nederlandse wereldkampioen veldrijden alleen de Belg Sven Nys voor zich dulden.

Boom en Nys reden op het spekgladde parkoers lange tijd samen op kop. In de laatste ronde reed Nys weg bij zijn rivaal. Hij ging nog wel onderuit, maar doordat Boom op dezelfde plek ook viel, hield Nys de kleine marge vast.

Nys

Nys kwam niet ongeschonden uit de strijd na zijn zesde zege in Oudenaarde. Bij zijn laatste val raakte zijn vinger uit de kom. "Ik dacht ik ga de wedstrijd op het laatst nog verliezen.

Onder verdoving gaat de dokter proberen de vinger terug te zetten, maar het zal wel de vraag worden of ik morgen bij de Superprestige kan starten. Ik ben er bang voor", zei Nys na afloop.

Tevreden

Boom keek tevreden terug op zijn tweede plek. "Nys was bergop iets sterker en in de laatste ronde had ik het wel gehad. Maar we hebben lang op dit weer gewacht. Al die snelle parkoersen zijn leuk, maar je ziet meteen dat ik hierop beter uit de verf kom. Hier ben ik crosser voor geworden."

Zijn optreden gaf de renner uit Vlijmen ook vertrouwen voor de wedstrijd zondag in zijn eigen streek in Veghel-Eerde. "Hier krijg ik veel moraal van. Het is ook wel lekker dat het bij mij in de buurt is. Ik kan eerst lekker uitslapen."