AMSTERDAM - Edwin van der Sar keert zaterdag in de thuiswedstrijd tegen het verrassende Hull City weer terug in het doel bij Manchester United.

De recordinternational van Oranje kreeg woensdag in het duel met West Ham United nog rust en zal in de woorden van manager Sir Alex Ferguson vaker aan de kant worden gehouden.

"Het is belangrijk om Edwin fit te houden", zegt Ferguson op de website van de regerend Engels kampioen en winnaar van de Champions League.

"Bovendien is het belangrijk dat Tomasz Kuszczak en Ben Foster ervaring opdoen. Ik zal beurtelings een beroep op hen doen."

Carrick

Ferguson kan in het duel tegen Hull weer beschikken over de herstelde Michael Carrick. De manager keek dit seizoen 'vol verbazing' naar de prestaties van de promovendus.

"Ik had niet gedacht dat Hull op dit moment boven United zou staan en dat bedoel ik niet negatief." Hull staat momenteel op de gedeelde derde plaats met twee punten voorsprong op United. De ploeg uit Manchester heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Nieuweling

Ferguson verwacht dan ook dat zijn ploeg de tegenstander niet zal onderschatten. "Een nieuweling uit de Championship moet normaal gesproken overleven om in de Premiership te blijven, maar Hull doet het erg goed. We kunnen het niet te licht oppakken en kunnen het ons niet veroorloven om net als tegen West Ham in de tweede helft gas terug te nemen."