ZEIST - David Nascimento en Rob Druppers hebben bij de KNVB een arbitragezaak aangespannen. De assistent-trainer en conditietrainer van FC Utrecht willen op die manier proberen hun baan terug te krijgen.

De woordvoerster van de voetbalbond heeft dit bericht uit De Telegraaf van zaterdag bevestigd.

"We hebben donderdag een verzoek tot spoedarbitrage binnen gekregen met als formulering de opheffing van het op non-actief stellen van Nascimento en Druppers bij FC Utrecht. Ik verwacht dat er volgende week een datum hiervoor wordt geprikt."

Nascimento

Nascimento en Druppers moesten vorige maand samen met assistent John van Loen en keeperstrainer Maarten Arts vertrekken bij FC Utrecht. De verwachting is dat de laatste twee zich bij Nascimento en Druppers zullen aansluiten.

Hoofdtrainer Willem van Hanegem mocht na het ontslag van het viertal wel aanblijven. Hij meldde zich na alle onrust ziek. Technisch directeur Piet Buter liet donderdag weten dat Van Hanegem zich maandag weer op het veld meldt. De wedstrijd zondag tegen Heracles Almelo laat hij nog aan zich voorbijgaan.

FC Utrecht laat weten de arbitragezaak voor kennisgeving aan te nemen. "We wachten af en zien wel wat er verder gaat gebeuren", aldus voorzitter Jan-Willem van Dop.