FRIMLEY GREEN - Raymond van Barneveld heeft in Frimley Green de kwartfinale van de Embassy Darts Championship bereikt. De tweevoudig kampioen verpletterde in de tweede ronde van het officieuze WK de Belg Erik Clarys met 3-0. Van Barneveld had slechts 21 minuten nodig.

De Hagenaar gooide een paar keer 180 en haalde en zorgde met een gemiddelde van 33,78 per pijl voor een persoonlijk record op de Embassy.

Uitworp 139

Direct vanaf het begin van de partij gaf de tweevoudig winnaar van de Embassy zijn visitekaartje af. Van Barneveld won de leg met een uitworp van 139. In sneltreinvaart eigende hij vervolgens de set toe. In de tweede set verzwakte Van Barneveld iets en kreeg Clarys zijn eerste kans op een check-out bij de stand 2-2 in legs. Het mislukte, 'Barney' pakte de tweede set en stoomde vervolgens razendsnel naar de eindzege. Van Barneveld sloot af met een dubbel tien.

Mervyn King

Hij neemt het donderdag in de kwartfinale op tegen de Brit Mervyn King, die met 3-1 van de Oostenrijker Mensur Suljovic won. De zeven 180-ers die King tegen Suljovic gooide, verontrusten Van Barneveld niet. "Het zit goed tussen de oortjes. Ik zit boordevol zelfvertrouwen. Ze moeten van hele goeden huize komen om me nu te verslaan", zei hij ontspannen.

Tweede huis

De voormalige postbode maakte na zijn titels in '98 en '99 soms moeilijke tijden door, maar is er helemaal bovenop. "Ik doe al voor de tiende keer mee. Dit is mijn tweede huis. Ik voel me goed, ben nummer één van de wereld en heb een geweldige ploeg achter me staan. Ik wil er een fantastisch toernooi van maken en veel pret hebben."

John Walton

Titelverdediger John 'Boy' Walton werd uitgeschakeld. De Engelsman verloor van zijn landgenoot Colin Monk.

/SPORTOok Co Stompé door eerste rondeVan Barneveld naar tweede ronde Embassy