AMSTERDAM - De roemruchte Engelse voetbalclub Tottenham Hotspur gaat verhuizen. De Spurs zijn te groot geworden voor het huidige stadion op White Hart Lane en beginnen volgend jaar met de bouw van een nieuw stadion, niet ver verwijderd van het huidige onderkomen.

Het nieuw te bouwen stadion biedt plaats aan 60.000 suporters, bevestigt voorzitter Daniel Levy op de clubsite. Hij meldt dat er momenteel 22.000 aanhangers op een reservelijst staan voor een seizoenkaart.

Tottenham heeft op dit moment 70.000 geregistreerde fans. De club speelde haar eerste wedstrijd op White Hart Lane in 1899. Na diverse renovaties kunnen er op dit moment 36.000 mensen de verrichten van de club volgen.

Arsenal

Het is de club een doorn in het oog dat stadsgenoot Arsenal steeds meer mensen aan zich weet te binden in het veel grotere Emirates Stadium.

Tottenham is de afgelopen vijf jaar druk bezig geweest met de verhuisplannen. Het bouwplan herbergt een nieuw clubmuseum, diverse winkels, restaurants en appartementen.

Infrastructuur

De infrastructuur rondom het nieuwe stadion is al geregeld, aldus de clubleiding. Vier treinstations en parkeerplaatsen voor honderd bussen en duizenden auto´s moeten de voetballiefhebbers voor en na de wedstrijd snel naar de plaats van bestemming leiden.

Vanaf 14 november zijn de toekomstplannen van de club te volgen via tottenhamhotspur.com/futureplans.