UTRECHT - Willem van Hanegem kijkt uit naar zijn terugkeer op het trainingsveld bij FC Utrecht. Dat beweerde de oefenmeester van de Utrechters woensdag op de website van de club.

"Ik heb er erg veel zin in weer lekker met 100 procent enthousiasme en verantwoordelijkheid aan de slag te gaan", aldus Van Hanegem.

FC Utrecht zette vorige week vier assistenten van 'De Kromme' op straat, omdat de chemie binnen de trainersstaf uitgewerkt zou zijn. Van Hanegem kon zondag rondom de wedstrijd tegen NAC Breda geen toelichting geven op de ontwikkelingen binnen de club, omdat hij ziek thuis zat.

"Door mijn afwezigheid is dat misschien niet zo duidelijk geworden, maar ik stond en sta volledig achter de beslissing om in de trainersgroep in te grijpen." Van Hanegem verwacht begin volgende week weer op het trainingsveld te verschijnen.

Vertrekken

Volgens hem was het ontslag van zijn vier assistenten "onvermijdelijk". Van Hanegem: "Er moest echt iets gebeuren en de directie heeft terecht haar verantwoordelijkheid genomen. En als de directie van mening was geweest dat ook ik zou moeten vertrekken, dan had ik dat in het belang van de club aanvaard."

FC Utrecht nam afscheid van onder anderen John van Loen en David Nascimento, de naaste assistenten van Van Hanegem. Ton du Chatinier heeft hun taken overgenomen. Van Hanegem zegt zich te verheugen op de samenwerking met Du Chatinier, die hij al geruime tijd kent.