BARCELONA - De keuze van de Argentijnse voetbalbond voor Diego Maradona als nieuwe bondscoach kan op steun rekenen van Lionel Messi.

De 21-jarige ster van FC Barcelona zegt geen probleem met Maradona te hebben, hoewel 'Pluisje' zich in het verleden negatief heeft uitgelaten over Messi.

Maradona verweet de Argentijnse aanvaller onder meer arrogant en egoïstisch te zijn. "Soms speelt Messi voor Messi. Hij voelt zich superieur ten opzichte van zijn ploeggenoten", aldus Maradona vorige maand.

Geweldig

In de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport had Messi woensdag lovende woorden over voor de kersverse bondscoach. "Het is geweldig, ik bewonder hem voor wat hij voor het Argentijnse voetbal heeft gedaan. Ik weet dat Diego mij ook waardeert", aldus de aanvaller.

Romero

De Argentijnse selectie herbergt momenteel één speler uit de eredivisie, AZ-doelman Sergio Romero. De 21-jarige keeper zat de laatste interlands als derde doelman bij de selectie.

"Het is natuurlijk fantastisch dat Maradona bondscoach wordt van Argentinië", jubelde Romero op de site van de Alkmaarders.

"Ik denk dat hij met zijn ervaring veel kan betekenen voor het nationale elftal. Als coach heeft hij dan nog wel niet zo veel ervaring, maar als speler des te meer."

Olympische Spelen

De doelman ontmoette 'Pluisje' onlangs tijdens de Olympische Spelen. Romero hoopt ook onder Maradona bij de selectie te blijven. "Maar ik weet niet wat zijn mening over mij is", aldus de Argentijn.