PARIJS - Lance Armstrong heeft zijn vijfde eindzege in deTour de France binnen. De leidende positie van de Amerikaan kwam in de twintigste en laatste etappe niet meer in gevaar. De Fransman Jean-Patrick Nazon won zondag in een massasprint de slotrit van Ville-d'Avray naar Parijs over 152 kilometer.

Nazon versloeg in de sprint de Australiërs Baden Cooke en RobbieMcEwen. Door dat resultaat veroverde Baden Cooke, die schouder aanschouder over de streep ging met McEwen, de groene puntentrui. Hijhad twee punten meer dan McEwen. Servais Knaven was in de slotritde beste Nederlander met de 38e plaats.

Kleinste winstmarge

In het eindklassement bleef Armstrong de Duitser Jan Ullrich slechts een minuut en 1 seconden voor. Dat was de kleinstewinstmarge in zijn vijfjarige hegemonie. Armstrong verloor in deslotrit nog vijftien seconden. Hij kwam na het peloton in eenkleine groep binnen.

In 1999 had Armstrong 7.37 voorsprong op de Zwitser Alex Zülle,in 2000 6.02 op Ullrich, in 2001 6.44 op Ullrich en in 2002 7.17 opde Spanjaard Joseba Beloki.

De nummer drie in het eindklassement van de negentigste Tour deFrance was zondag de Kazak Aleksandr Vinokoerov. De renner uit deTelekom-ploeg had een achterstand van 4 minuten en 14 seconden opde Amerikaan. Hij werd bovendien uitgeroepen tot strijdlustigsterenner van de ronde.