NIEUWEGEIN - Bondscoach Peter Pieters gaat met kleine ploegen naar de eerste wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Manchester en Melbourne.

Bij de opening komend weekeinde in de Engelse stad heeft Pieters een ploeg van zeven met als debutanten zijn dochter Amy Pieters en Arno van der Zwet. In Australië komen alleen Willy Kanis, Yvonne Hijgenaar en Ellen van Dijk namens de nationale ploeg in actie.

De complete selectie voor Manchester bestaat uit Amy Pieters, Wim Stroetinga, Peter Schep, Pim Ligthart, Teun Mulder, Ismael Kip en Arno van der Zwet. Marianne Vos, die onder de vlag van DSB in Manchester de puntenkoers zou rijden, moest afzeggen. De Brabantse heeft griep.

Ziekte van Pfeiffer

Voorheen vaste waarden als Theo Bos, Tim Veldt en Jenning Huizenga ontbreken. Veldt en Bos lieten al doorschemeren dit jaar geen wereldbekerwedstrijden te rijden. Huizenga werd ziek tijdens de Spelen in Peking en is nog steeds niet hersteld. Hij kampt met symptomen van de ziekte van Pfeiffer.

Achtervolger Levi Heimans ontbreekt wegens studieverpichtingen. Kanis, Van Dijk en Hijgenaar reizen al eerder naar Australië voor een trainingskamp. De wedstrijden in Melbourne zijn van 20 tot en met 22 november.