AMSTERDAM - Andy Roddick en Novak Djokovic zijn doorgedrongen tot de derde ronde van het Masters Series-toernooi in Parijs. De geplaatste spelers wonnen hun eerste partij eenvoudig.

Roddick (7) klopte Feliciano Lopez met 6-3, 6-4. De als derde geplaatste Serviër Djokovic zag tegenstander Dmitry Tursunov bij een 6-2, 4-3 stand geblesseerd opgeven.

Roddick is in de Parijse sporttempel Bercy op jacht naar kwalificatie voor het Masterstoernooi in het Chinese Sjanghai. Aan dat prestigieuze toernooi mogen de beste acht spelers van het jaar meedoen.

Eerste horde

De Amerikaan heeft kwalificatie in eigen hand; bij een halve finaleplaats kan hij zijn ticket gaan boeken. Op jacht naar de laatste vier was Lopez zijn eerste horde. De Spanjaard streed voor wat hij waard was, maar Roddick was in twee sets een maatje te groot.

Novak Djokovic, die zich al maanden geleden zeker wist van deelname in Sjanghai, hoefde zich in Parijs in zijn eerste partij niet bovenmatig in te spannen.

Behandelen

Dmitry Tursunov liet zich aan het eind van de eerste set, die hij met 6-2 zou verliezen, al aan zijn schouder behandelen. Dat deed de Rus goed, want in de tweede set brak hij Djokovic in de derde game.

Nadat de Serviër de break terug had gepakt, liet Tursunov zich op 3-2 weer behandelen. Vervolgens probeerde hij het nog twee games, maar bij een 4-3 achterstand hield de Rus het toch voor gezien.