AMSTERDAM - Boston Celtics is het nieuwe seizoen in de NBA begonnen met een overwinning. De regerend kampioen kreeg meteen een zware wedstrijd voorgeschoteld.

De club bleef tegen Cleveland Cavaliers van sterspeler LeBron James wel net aan de goede kant van de score: 90-85. Paul Pierce was met 27 punten het meest productief voor de thuisploeg.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een twintig minuten durende huldiging voor de landskampioen, die daarna meteen vol aan de bak moest. Met name Pierce nam zijn ploeg bij de hand. Ray Allen en Kevin Garnett, die samen met Pierce worden gezien als de Big Three, waren met respectievelijk acht en elf punten niet al te productief.

In de slotfase kwam Boston nog met de schrik vrij. James, die goed was voor in totaal 22 punten, miste veertig seconden voor tijd een layup en liet tien tellen voor het einde twee vrije worpen onbenut.

Nederlanders

De Nederlanders Dan Gadzuric en Fransisco Elson verloren met de Milwaukee Bucks hun eerste wedstrijd van het seizoen. In Chicago bleken de Bulls met 108-95 een maatje te groot. Gadzuric speelde een kwartier mee en kwam daarin tot zes punten. Elson bleef de hele wedstrijd aan de kant. Bij Chicago was Luol Deng met 21 punten de grote man.

De Los Angeles Lakers hebben hun eerste overwinning al binnen. Portland Trail Blazers ging met 96-76 voor de bijl.