AMSTERDAM - Oud-Arsenalspeler Fredrik Ljungberg zet zijn loopbaan voort in de Verenigde Staten. De 75-voudig Zweeds international tekent een meerjarig contract bij Seattle Sounders, een nieuwe ploeg in de Major League Soccer (MLS).

Ljungberg was transfervrij sinds zijn contract bij West Ham United aan het eind van het afgelopen seizoen werd ontbonden.

Roth

Sounders-eigenaar Joe Roth was al een tijd op zoek naar een gelouterde ster voor zijn team. "Freddie is de opwindende, creatieve kracht die we nodig hebben en we zijn er zeker van dat de Seattle-fans verwend zullen worden."

Ljungberg wordt bij de club uit de staat Washington de zogenoemde 'aangewezen speler'. Die regel is er om dure sterren aan te trekken. Slechts een klein deel van het salaris van Ljungberg telt daarin mee voor het salarisplafond van de Sounders.

Ljungberg

Ljungberg speelde een seizoen bij de Hammers en kwam de negen seizoenen daarvoor voor Arsenal uit. Met de Gunners won hij twee keer de Engelse titel.

Met het Zweedse team speelde hij op de Europese kampioenschappen van 2000, 2004 en 2008 en de wereldkampioenschappen van 2002 en 2006. Tussen 2006 en 2008 was hij aanvoerder van de nationale ploeg.