INDIANAPOLIS - Sjeng Schalken heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van het tennistoernooi in Indianapolis. De Limburger was zaterdag in de halve eindstrijd niet opgewassen tegen Andy Roddick. De Amerikaanse hardhitter zegevierde met 6-3 6-2.

Schalken ontbeerde de juiste vorm om het Roddick moeilijk te maken. "De timing was er niet en ik kreeg geen ritme", keek de nummer twaalf van de wereld terug. "Tegen iemand als Roddick moet ik mijn beste tennis laten zien om te kunnen winnen. Dat zat er vandaag niet in."

'Offday'

Twee jaar geleden wist Schalken Roddick in Parijs wel te verslaan. In hun andere onderlinge confrontatie in datzelfde jaar in de finale van Washington ging de winst naar de Amerikaan. "Ik weet dat ik van hem kan winnen, maar dat moet ik heel degelijk spelen. Helaas had ik een offday."

In de kwartfinales won Schalken in een merkwaardige wedstrijd van Roddicks landgenoot Robby Ginepri. De eerste set verloor hij met ruime cijfers: 6-1. De set daarna waren de rollen omgedraaid en Schalken won met 6-1. In de derde set gunde de kwartfinalist van Wimbledon zijn opponent slechts twee games: 6-2. "Ik was heel blij dat ik die wedstrijd er nog uit heb getrokken. Na een slechte start kon ik het toen nog omdraaien, maar tegen Roddick lukte dat niet."

Slechte opslagbeurt

Schalken brak in de derde game wel als eerste de service van zijn opponent. Maar de Nederlander zette daar een slechte opslagbeurt tegenover. Ook in de tweede set kreeg Schalken het goede gevoel niet te pakken.

Test

Schalken beschouwde het duel met Roddick als test. "Ik ben dus nog niet goed genoeg", stelde hij vast. "Maar ik ben blij dat ik vier potjes en nog twee dubbelpartijen hebben kunnen spelen. Met het oog op de grote toernooien heb ik nog tijd naar de vorm toe te groeien."

De Limburger speelt komende week in Los Angeles. Daarna volgen de toernooien uit de Masters Series in Montreal en Cincinnati. Na een week vrij staat dan de US Open op het programma. Vorig jaar haalde Schalken in New York de halve finales.