LIERSE - Heerenveen heeft zich zaterdag op bezoek bij Lierse voor de halve finale van het Intertoto-toernooi geplaatst. Na de thuiszege (4-1) van vorige week waren de Friezen opnieuw te sterk voor de Belgen (0-1). Denneboom maakte in de slotfase de enige treffer.

Heerenveen kwam tegen Lierse nauwelijks in gevaar. Trainer Foppe de Haan liet de lichtgeblesseerde Selakovic en Klompe aan de kant. Sibon, die klaagde over een ontstoken teennagel, mocht ook toekijken.

Kaarten

De wedstrijd werd ontsierd door kaarten. Lierse eindigde het duel met tien man omdat Mitu in de 75e minuut na een elleboogstoot richting Knopper de rode kaart kreeg. Bij Heerenveen ontvingen Väyrynen, Seib, Samaraz en Knopper een gele kaart.

Halve finale

Heerenveen moet het in de halve finale tegen het Sloveense Koper opnemen. Onder het toeziend oog van de Friese assistent-trainer Dwight Lodeweges speelde deze ploeg zaterdag gelijk tegen het Griekse Egaleo: 2-2. Koper had de uitwedstrijd echter met 3-2 gewonnen.

Heerenveen begint de dubbele ontmoeting woensdag met een thuiswedstrijd. Een week later volgt de return in Slovenië. Bij een zege wacht de eindstrijd. De drie winnaars van de finales van het Intertoto-toernooi mogen aan de UEFA-beker deelnemen.