MILAAN - Ferrari overweegt een vertrek uit de Formule 1 als alle deelnemende auto's vanaf 2010 een standaardmotor krijgen. Dat heeft de Italiaans renstal maandag in een verklaring laten weten.

Zowel formule 1-baas Bernie Ecclestone als Max Mosley, president van de internationale autofederatie FIA, maakte eerder deze maand bekend dat ze voorstander zijn van standaardmotoren in de koningsklasse van de autorace.

Ze denken op die manier de kosten te drukken. Ze overwegen hun plannen in 2010 in te voeren. De bedoeling is dat de maatregel minimaal drie jaar van kracht blijft.

Toyota

Ferrari is niet de enige renstal die tegen de hervormingsplannen ageert. Ook Toyota heeft al aangekondigd dat het serieus over de toekomst gaat nadenken als alle auto's met standaardmotoren worden uitgerust.

BMW, Mercedes, Renault, Honda juichen de nieuwe plannen ook niet toe. Ze hebben echter nog niet met een vertrek uit de Formule 1 gedreigd.

De wereldautosportbond maakte maandag bekend dat een aantal partijen interesse heeft getoond om alle motoren en versnellingsbakken vanaf 2010 te gaan leveren.

Uiterlijk 7 november moeten geïnteresseerde partijen hun bod inleveren op de burelen van de FIA.