EINDHOVEN - PSV moet het vermoedelijk enige weken stellen zonder Jeremie Brechet. De Franse verdediger liep zaterdag in de met 2-3 verloren thuiswedstrijd tegen Roda JC een spierblessure in zijn bovenbeen op.

Brechet kan dinsdag in het uitduel tegen ADO Den Haag sowieso niet meedoen.

Trainer Huub Stevens kan ook niet beschikken over Nordin Amrabat. De aanvaller raakte tegen Roda geblesseerd aan zijn lies. Of Ibrahim Afellay en Jan Kromkamp dinsdag alweer meedoen, is nog niet zeker.

Kromkamp is herstellende van een liesblessure. Afellay ontbrak zaterdag wegens een pijnlijke hamstring. "Hij wilde spelen, maar de tests wezen uit dat het risico te groot was. Als zijn spier afscheurt ben je nog verder van huis", legde Stevens maandag nog eens uit.

Fouten

De PSV-coach wil tegen ADO Den Haag hoe dan ook drie punten pakken. "We hebben inmiddels vier punten achterstand op de koploper en die zullen we goed moeten maken. Maar ik wil ook terugzien dat we leren van onze fouten. We hebben tegen Roda JC bepaalde fouten gemaakt die we normaal gesproken niet mogen maken. Maar de spelers zijn nog altijd mensen en geen computers die je even kunt instellen", liet hij begripvol weten op de website van de landskampioen.

Stevens gaf toe dat het opbouwproces bij PSV langzamer verloopt dan hij vooraf had gehoopt. Hij verwees daarbij naar de veelal jeugdige spelers in zijn selectie. "Die moeten allemaal nog een ontwikkeling doormaken. We hebben daardoor nog niet bereikt wat we willen bereiken. Als trainers proberen wij zelfvertrouwen uit te stralen naar de groep. We spelen nog te wisselvallig, maar de jongens moeten er wel plezier in houden. Dat is het belangrijkste."