AMSTERDAM - Portsmouth neemt de tijd om een opvolger te zoeken voor de naar Tottenham Hotspur vertrokken Harry Redknapp. De assistenten Tony Adams en Joe Jordan nemen voorlopig de taken van Redknapp waar.

De manager vertrok zaterdag naar de club uit Londen als opvolger van de ontslagen Juande Ramos. Een dag later leidde Redknapp de Spurs naar de eerste competitiezege van het seizoen. Bolton Wanderers werd op White Hart Lane met 2-0 verslagen.

Portsmouth zat niet te springen om de succesvolle manager, die de club vorig seizoen de FA Cup bezorgde, naar de Spurs te laten verkassen. Tottenham legde echter een slordige zes miljoen euro op tafel, waarna Portsmouth besloot mee te werken aan een transfer van de manager.

Algemeen directeur Peter Storrie had nog geen lijstje klaar voor een opvolger. "We hebben geen moment rekening met een vertrek gehouden. Het zal een lastige taak worden om Harry op te volgen."

Feyenoord

Als kandidaten voor de functie van manager bij Portsmouth worden diverse grote namen genoemd. Redknapp schoof bij zijn vertrek Adams naar voren als opvolger. De oud-speler van Arsenal liep de laatste jaren stage bij Feyenoord en FC Utrecht, waarna hij assistent werd bij Portsmouth. Voor de opvolging van Redknapp worden ook onder meer Sam Allardyce en Avram Grant genoemd.

Tottenham stelde maandag Kevin Bond aan als assistent van Redknapp. Bond en Redknapp zijn goede bekenden van elkaar. Ze werkten eerder onder meer samen bij West Ham United, Southampton en twee periodes bij Portsmouth. Bond zat ruim een maand zonder werk nadat hij door derdedivisionist Bournemouth op de keien was gezet.