TREVISO - Bas van de Goor moet de komende drie maanden volledig rust houden. Vorige maand raakte hij plotseling onwel tijdens de training bij zijn Italiaanse club Treviso.

De artsen in het ziekenhuis hebben de volleybalinternational uit voorzorg een lange pauze voorgeschreven. Van de Goor heeft diverse tests ondergaan, maar de doktoren hebben geen oorzaak kunnen vinden. "Alle tests die bij mijn hart en hersenen zijn gedaan waren negatief en dus goed", aldus Van de Goor vanuit het ziekenhuis.

Rust

"Ik moet nu drie maanden absolute rust houden, daarna wordt er opnieuw een hersenscan gemaakt. De artsen willen dan bekijken hoe het ervoor staat."

Bloedverdunners

Van de Goor zakte vorige maand tijdens de training bij zijn club in elkaar. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en werd daar onder meer behandeld met bloedverdunners. Hij heeft dinsdagochtend het laatste onderzoek gehad en gaat ervan uit dat hij woensdag of donderdagochtend het ziekenhuis mag verlaten.

Voorbij

"Het kampioenschap is voor mij voorbij", stelde Van de Goor. "Maar op dit moment is volleybal van ondergeschikt belang. Als je zo'n stuk wordt teruggeworpen, dan hoef je niet veel verder te kijken. Ik moet het volleybal voorlopig van mij afzetten. Na die drie maanden zien we wel weer verder."