BARCELONA/BOSTON - Barcelona zit in de Verenigde Staten voor een oefentrip zonder spits Patrick Kluivert. De international van Oranje kwam vrijdag Boston niet in wegens zijn veroordeling in mei voor het veroorzaken van een ongeluk met dodelijke afloop een jaar eerder.

Kluivert kreeg destijds een taakstraf van 240 uur opgelegd. De speler van Barcelona had wegens zijn veroordeling voor de oefentrip een speciaal visum moeten aanvragen. Sinds de aanslagen op 11 september 2001 zijn de toelatingsregels in Amerika aanzienlijk verscherpt.

Kluivert vloog via Frankfurt weer terug naar Barcelona. Maandag meldt de speler zich in Madrid om de juiste papieren te krijgen. Daarna zal hij vanuit de Spaanse hoofdstad direct doorvliegen naar de States.

De ploeg van Frank Rijkaard speelt zondag in Foxbore tegen de Italiaanse kampioen Juventus. Op donderdag staat een duel met AC Milan in Washington op het programma. De oefentrip wordt op 4 augustus in Philadelphia afgesloten met een wedstrijd tegen Manchester United.