NANTES/PORNIC - De Duitser Uwe Peschel is zaterdag na twee valpartijen tijdens de laatste tijdrit van de Tour de France in het ziekenhuis beland. De renner van Gerolsteiner heeft een gebroken rib opgelopen. Peschel, die binnen 6 kilometer twee keer viel, voltooide de etappe wel.

De vijfvoudig Duits kampioen tijdrijden viel in de eerste tijdrit al in positieve zin op. Peschel had in de twaalfde etappe lang de beste tijd en eindigde uiteindelijk op de zesde plaats. Zaterdag finishte hij na 49 kilometer in 57.35. "De weg was op sommige stukken glad als zeep", stelde Peschel, die onderweg te maken had met stromende regen.

De Clercq

Hans de Clercq vertrok zaterdagmorgen als eerste renner. De Belg van de Lottoploeg staat 148e en laatste in het klassement en begint daarom als eerste aan de individuele tijdrit van Pornic naar Nantes, over 49 kilometer.

Na De Clercq is het de beurt aan 146 anderen voordat even na vieren Lance Armstrong het startpodium afrijdt. De Amerikaanse drager van de gele trui verdedigt 1.05 minuut op de Duitser Jan Ullrich.

Als Armstrong er in slaagt een voordelige marge te behouden, wint hij vrijwel zeker voor de vijfde maal de Tour. Even na vijf uur moet de uitslag van de rit bekend zijn. De eerste Nederlander die zaterdag op het parkoers verschijnt is Leon van Bon, de nummer 133 van het klassement. De laatste Nederlandse renner is Michael Boogerd, die 32e staat.