AMSTERDAM - Edwin van der Sar, Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooy zijn niet verkozen in het wereldvoetbalelftal over het seizoen 2007/2008.

De verkiezing van spelersvakbond Fifpro leverde vooral een Spaans feestje op. De 57.500 leden van de vakbond kozen vijf spelers van de Europees kampioen.

Van der Sar, Sneijder en Van Nistelrooy stonden op een shortlist van 55 spelers, maar misten de uiteindelijke uitverkiezing. Het elftal kent vijf nieuwe namen: Iker Casillas, Sergio Ramos, Xavi, Fernando Torres en Rio Ferdinand kwamen nooit eerder in het team voor.

Terry

De overige zes spelers, Carles Puyol, John Terry, Steven Gerrard, Kaka, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, maakten ook al deel uit van het elftal over het seizoen 2006/2007. Terry is de enige speler die voor alle vier de edities van het wereldvoetbalelftal werd geselecteerd.

Fifpro wereldvoetbalelftal:

Doel: Iker Casillas (Real Madrid)
Verdediging: Sergio Ramos (Real Madrid), John Terry (Chelsea), Carles Puyol (Barcelona) en Rio Ferdinand (Manchester United) Middenveld: Steven Gerrard (Liverpool), Xavi (Barcelona) en Kaka (AC Milan) Aanval: Lionel Messi (Barcelona), Fernando Torres (Liverpool) en Cristiano Ronaldo (Manchester United)