LONDEN - Opnieuw is een Engelse voetballer opgepakt omdat hij zich in het Londense uitgaansleven heeft misdragen. Dit keer gaat het om de 23-jarige Chelsea-middenvelder Jody Morris. Hij wordt beschuldigd van mishandeling, zo meldde een politiewoordvoerster tegenover de BBC maandag.

De club heeft Morris meteen bestraft door twee weken salaris in te houden. Chelsea neem mogelijk nog andere maatregelen, maar wil eerst de uitkomst afwachten van de rechtszaak. Morris moet woensdag voor de rechtbank verschijnen.

Jody Morris was betrokken bij een vechtpartij in een Londense nachtclub. Hij was uit om de verjaardag van zijn dochter te vieren. De clubleiding van de Londense club heeft Morris in eerste instantie beboet omdat hij twee dagen voor een wedstrijd een nachtclub heeft bezocht.

Vorige week vrijdag werd Morris' ploeggenoot John Terry (21) ook al in een nachtclub in de Engelse hoofdstad gearresteerd, samen met Wimbledon-verdediger Desmond Byrne. Zij zouden een receptionist hebben mishandeld. Terry, die ook uitkomt voor jong-Engeland, en Byrne moeten eveneens woensdag voor de rechter komen.

Vorig jaar werden verscheidene keren Engelse voetbalprofs opgepakt wegens openbaar dronkenschap en het beledigen van Amerikaanse toeristen. Ook daar was Morris bij betrokken.