AMSTERDAM - Philadelphia Phillies heeft nog één zege nodig om zich tot kampioen van de Major League te laten kronen. De Phillies walsten zondag in het eigen Citizens Bank Park met 10-2 over Tampa Bay Rays heen en namen daarmee een 3-1 voorsprong in de best-of-sevenserie.

Maandag staat het vijfde duel in de World Series op het programma, opnieuw in Philadelphia. De Phillies kunnen dan de eerste titel sinds 1980 veroveren.

De Phillies werden zondag bij de hand genomen door een sterke Jimmy Rollins. De korte stop kwam in de eerste twee duels in de World Series in tien pogingen niet tot een honkslag, maar in de vierde wedstrijd was het drie keer raak. Rollins zorgde daarmee ook voor drie punten.

Homerun

Startende werper Joe Blanton maakte indruk op de heuvel en droeg bovendien bij aan de 10-2 score. In de zesde inning sloeg de pitcher een homerun. Het was de eerste in zijn professionele carrière en bovendien de eerste homerun van een pitcher sinds de World Series van 1974.

In de geschiedenis van de World Series zijn slechts vijf ploegen erin geslaagd een 3-1 achterstand om te buigen in een zege. Maandag strijden de pitchers Cole Hamels en Scott Kazmir opnieuw tegen elkaar.

Zij namen het ook in de eerste wedstrijd tegen elkaar op en toen won de pitcher van de Phillies met 3-2. Hamels heeft in het huidige naseizoen van de Major League nog geen wedstrijd verloren.