VALENCIA - Wegracer Hugo van den Berg heeft roemloos afscheid genomen van het Nederlands De Graaf Grand Prix Team. De motorcoureur uit Hulshorst viel zondag op het circuit van Valencia in zijn laatste Grote Prijs in de 125cc-klasse al in de eerste ronde uit.

De zege in de slotrace van het wereldkampioenschap in de lichtste klasse ging naar de Italiaan Simone Corsi. Hij won nipt voor de Spanjaard Nicolas Terol en de Fransman Mike di Meglio, die zich in de vorige race al had verzekerd van de wereldtitel.

De race duurde slechts vier bochten voor de onfortuinlijke Van den Berg. Toen botste de Fransman Bastien Chesaux op de Aprilia van de 18-jarige Nederlander en was zijn race voorbij. "Ik heb een lichte vingerblessure, maar niks ernstigs. Jammer dat ik het seizoen zo moet afsluiten", reageerde hij gelaten.

Overstap

Voor Van den Berg is voorlopig geen toekomst meer in de Grote Prijzen. De coureur is te lang en te zwaar voor de 125cc en heeft te weinig gepresteerd om een overstap naar een zwaardere klasse te kunnen maken. Hij beleefde zijn hoogtepunt tijdens de TT van Assen in juni met de vijftiende plaats. Het leverde hem 1 WK-punt op.

"Ik heb dit jaar veel geleerd als coureur en wil teameigenaar Arie Molenaar bedanken voor de kans die hij mij heeft gegeven. Het was niet altijd even makkelijk, maar desondanks was het voor mij een onvergetelijk seizoen." De Hulshorster rijdt volgend seizoen het Europees kampioenschap Superstock 600.

Finish

Het De Graaf Grand Prix Team kende zondag een teleurstelllende dag. Behalve Van den Berg haalden ook de coureurs Danny Webb en Stevie Bonsey de finish niet. Het team van Molenaar gaat volgend jaar alleen door met de Brit Webb. Als tweede coureur is de Zwitser Randy Krummenacher aangetrokken.