AMSTERDAM - Voor zowel Ajax als Feyenoord staan zondag belangrijke duels op het programma. De Amsterdammers moeten winnen van NEC om in het linkerrijtje te kunnen komen, terwijl Feyenoord uit de degradatiezone wil stijgen.

Het NEC van coach Mario Been zal Ajax het vuur aan de schenen leggen in de Arena. De ploeg staat momenteel zesde en draait goed mee in de Eredivisie. De ploeg van Marco van Basten is dit seizoen in eigen huis wel onverslaanbaar. In de eerste drie thuisduels incasseerden de Amsterdammers zelfs geen tegentreffer.

Feyenoord moet zondag de volle buit halen tegen het bezoekende Heerenveen. De Rotterdammers staan, met een wedstrijd minder gespeeld, op de zestiende plaats. De Friezen zullen de punten echter niet cadeau doen. Bij winst stoten zij PSV van de vierde plaats op de ranglijst.

Zowel Ajax als Feyenoord gaan momenteel gebukt onder een waslijst aan blessures. Marco van Basten kan geen beroep doen op Sarpong, Stekelenburg, Sulejmani, Aissati, Enoh, Gentenaar, Rommedahl, Donald en Van der Heijden. Zijn collega Gertjan Verbeek mist El Ahmadi, Buijs, De Guzman, Landzaat, Lucius, Tomasson, Vlaar en Slory. Of Greene zondagmiddag inzetbaar is tegen Heerenveen is nog twijfelachtig.

ZIE OOK:
Ajax en NEC willen revanche
Nieuw puntverlies desastreus voor Feyenoord
Ajax zonder Sarpong, Feyenoord mist El Ahmadi