TILBURG - Willem II heeft zaterdagavond in Tilburg gelijk gespeeld tegen De Graafschap: 1-1. De bezoekers stonden lange tijd op voorsprong door een treffer van Jason Oost.

De openingstreffer viel na een kwartier. Oost kroonde zich tot doelpuntenmaker, maar de meeste eer ging naar de sterk spelende Geert den Ouden.

De lange spits kapte de falende Arjan Swinkels uit en gaf eenvoudig voor op zijn collega in de spits. Die hoefde, vlak voor de doellijn, alleen nog maar zijn voet tegen de bal te zetten.

De zorgen van Willem II leken even later nog groter te worden. De Belg Christophe Gregoire kreeg de bal tegen zijn arm, waarop de warrig fluitende scheidsrechter Wegereef de bezoekers een strafschop toekende.

Gregoire, de vervanger van de geblesseerde Saïd Boutahar, zag echter tot zijn opluchting hoe doelman Maikel Aerts de inzet van Oost keerde.

Keeper

Minuten later liet ook keeper Erik Heijblok van De Graafschap zien dat hij een strafschop kan stoppen. Demouge mocht aanleggen nadat Mehmet Akgün in het strafschopgebied naar de grond werd getrokken, maar faalde in de afwerking.

Rust

Na rust kreeg de spits twee mogelijkheden om Willem II alsnog op gelijke hoogte te brengen. Eerst schoot Demouge hard op de lat, niet veel later was het alsnog raak. De spits stoomde op richting het vijandelijke doel en lobde de bal over Heijblok. Het was zijn achtste competitietreffer.

Competitie

In het vervolg gingen beide ploegen weliswaar met hartstocht op zoek naar de winst, maar Aerts en Heijblok hielden hun doel schoon. De Graafschap staat na het gelijkspel met zeven punten diep in het rechterrijtje.

De ploeg van trainer Henk van Stee heeft in de hele competitie pas vier keer gescoord. Willem II staat vier punten boven de Superboeren en vindt zich terug in de middenmoot.