LIVERPOOL - Manchester United heeft zaterdag kostbare punten verspeeld in de Engelse Premier League. De landskampioen speelde in Liverpool tegen Everton met 1-1 gelijk.

Manchester United, met op doel Edwin van der Sar, kwam nog wel op voorsprong in de eerste helft dankzij een treffer van Darren Fletcher. Everton maakte in de tweede helft gelijk door een doelpunt van Belgisch international Marouane Fellaini.

Ferguson

Ferguson mopperde na afloop: over het spel van zijn team maar ook over de scheidsrechter, die Wayne Rooney geel gaf. "Voor niets'', volgens Ferguson, die zag hoe Rooney vervolgens de fans van zijn vroegere club provoceerde door het clubembleem van Manchester United opzichtig te kussen en de aanvaller toen maar wisselde.

Everton speelde volgens de Schot te fors. "De scheidsrechter beschermde de spelers niet, op deze manier krijg je de zwaarste blessures.''

Hull

Hull blijft de stuntploeg van de Premier League. Dankzij een 3-0-zege bij West Bromwich Albion kwam de promovendus in punten op gelijke hoogte met Chelsea en Liverpool, die elkaar zondag treffen. "De Tijgers'' dankten hun zege aan doelpunten van Kamil Zayatte, de Braziliaan Geovanni and Marlon King.

De Nederlander George Boateng was basisspeler bij Hull. Bij de opponent trof hij de landgenoten Ryan Donk, Gianni Zuiverloon en invaller Sherjill MacDonald.

Sunderland

Sunderland versloeg op eigen veld Newcastle United met 2-1. Het duel werd beslist door een geslaagde vrije trap van Kieran Richardson, uitzinnig onthaald door de aanhang die 28 jaar had moeten wachten op een thuiszege op de aartsrivaal. De politie was nodig om de fans van beide partijen uit elkaar houden.